beats by dre cheap

INTERVJU s Danijelom Pranjićem..

alt'U Bayernu očekujem mjesto u veznom redu na lijevoj strani. Konkurencije se nikad nisam bojao, pa neću ni sad. Ribery? U redu, možemo skupa i ne vidim nikakav problem'.


Nije došao na ugovoreno mjesto ni autom. Ni motociklom. Ni biciklom. Došao je pješice. Kroz novljanske uličice, najbolji 'prijevoz’. Jest, doduše, opasnost da poznatog čovjeka svaki metar, dva salijeću prolaznici, povuku za rukav i slično.
- Ne smeta ako su pristojni. Nimalo. U Nizozemskoj, u Heerenveenu, puno je veći pritisak nego ovdje - govori Danijel dok, tražeći pogodno mjesto za snimanje, novaljskom rivom protežemo noge gurkajući se s brojnim turistima jer nije vrijeme od kupanja.

Kako ste sad, nakon što je sve završilo? Što vam se glavom motalo proteklih dana?
- Iskreno rečeno, nisam bio odveć zabrinut. Oteglo se to, Bayern jedno, ovi moji u Heerenveenu drugo, pa danas ovako, sutra onako. Čim je iz Bayerna došla ponuda ja sam odlučio da ću, bude li stani-pani, dati svoj novac i jednostavno otići. Možda je to sad lako reći, možda izgleda prejednostavno, ali moja je odluka bila takva. Sve što se poslije dogodilo nije me previše uznemirilo.

Nije vas previše uznemirila ni mogućnost da ćete ugovor u Nizozemskoj odraditi do kraja?
- U Heerenveenu sam došao do točke koja se može obilježiti i kao vrhunac moga dijela karijere u tom klubu. Takav sam da bih, da sam baš morao, ugovor odradio do kraja pošteno i odgovorno, profesionalno, ali u meni se razbuktala vatra od silnog motiva za igranjem u Bayernu. Hej, mene zove Bayern! Institucija. I sad kako bi to bilo da ne odem, da ne pokušam, da u karijeri ne napravim još tih nekoliko stupnjeva prema gore?

Zbog čega je odšteta s nekih šest, narasla na 7,7 milijuna eura?
- Teško mi je objasniti zašto je jedan bilo ovoliko, sutradan onoliko. Bayern se našao u čudu, bilo se u jednom trenu čak došlo do 7, 8 milijuna eura. Sad je možda i izlišno o tomu govoriti, hvala Bogu da je završilo. A trajalo je od trena kad je u Bayern došao Van Gaal, on je na svoj popis igrača uvrstio mene i nije htio odustati.

Je li vam već kazao što će od vas tražiti?
- Tek ćemo o tomu. On je trener koji je u Nizozemskoj od sasvim prosječne momčadi AZ napravio prvaka, čak toliko dobru momčad da su i bez razvikanih imena ostvarili uspjeh.

Kako sebe ocjenjujete nakon nizozemskog dijela karijere? Kakvi ste bili kad ste došlo, kakvi ste sad?
- Nedavno završena sezona za mene je, rekao sam, vrhunac igranja u Heerenveenu. Poslije toga nema druge nego odlazak. Nisam želio dopustiti stagniranje, što bi se vjerojatno dogodilo da sam ostao. Nisam blizu godinama u kojima igrač gleda kako relativno ugodno, skoro kao umirovljenik, odigrati još nešto. Općenito, meni je Nizozemska dala dosta.

Koja će biti vaša pozicija u Bayernu?
- Očekujem mjesto u veznom redu na svojoj, lijevoj prednjoj strani što je i moje prirodno mjesto, za razliku od bočnog igrača koji ponajprije i ponajviše drži obranu . Konkurencije se nikad nisam bojao, pa neću ni sad. Ribery? U redu, možemo skupa i ne vidim nikakav problem. Bit će, u stvari, kako trener zamisli i odredi, pa gdje bih mogao biti u kakvoj formaciji, itd. Time sad ne razbijam glavu. Moj pristup treba biti takav da se ne uplašim šanse koju sam dobio, eto! I još, odlučio sam da će sezona koja dolazi, sezona 2009/10., biti u mojoj karijeri najbolja sezona.

Dinamo je mrlja koja ne blijedi

Zašto u Dinamu niste prošli kako ste trebali proći?
- To je jedna mrlja. Ona će, istina, blijediti, ali uvijek će biti mrlja u mojoj karijeri i karijeri drugih koji smo na papiru bili najjači, a ništa nismo napravili u toj sezoni prije nego sam otišao. Gorak je bio okus, vjerujte. Svi smo odgovorni, igrači, uprava, navijači... Život ide dalje, ali često se toga sjetim u razgovoru s tadašnjim suigračima iz Dinama. Žao mi je što sam otišao bez makar jednog trofeja s Dinamom. Možda se jednog dana i vratim, tko zna, pa ostvarim i tu želju. Samo, ne bih se želio vratiti kao isluženi veteran koji ne može dati ništa, a uzet će nekakav novac.
Što vam je donijelo igranje u Dinamu?
- Ne mogu reći da nije ništa. Ipak, Dinamo je za mene bio velika škola.

 

preuzeto sa: http://bayernmunchen.prophp.org

HARY_19=BAYERN MUNCHEN
http://harybayern.blogger.ba
24/06/2009 18:01